Programma feestelijke opening

Op zaterdag 15 september 2018 nodigen we u uit voor de feestelijke opening van de Beuningse uiterwaarden, ter hoogte van de Scharsestraat. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en dat willen we graag met u, betrokken partners en de bewoners van Beuningen en Weurt vieren.

Programma opening Beuningse Uiterwaarden 15 september

9.30 uur:                gratis ontbijt op het schiereiland
11.00 uur:              officiĆ«le openingshandeling
11.30-16.00 uur:   activiteiten met en door Beuningse verenigingen in de uiterwaarden: bushcraft, verhalen bij het kampvuur, dans, hutten bouwen, zingen en nog veel meer! Klik hier voor meer details van het programma en een overzicht van locaties van organisaties die zich presenteren.

Het project Beuningse Uiterwaarden: wat is er gerealiseerd?

De doelstellingen van de herinrichting van de Beuningse uiterwaarden zijn gericht op een natuurvriendelijker inrichting en betere bereikbaarheid voor recreanten. Bij hoogwater biedt de uiterwaarde meer ruimte aan het water uit de Waal. Er is een markante uitkijktoren gerealiseerd aan de oostzijde van het gebied, het schiereiland in het Weurtse Gat is ingericht als speelaanleiding, de toegangsweg naar de veerstoep is aangepast en het Weurtsche Straatje is onderdeel van een wandelroute. Verder is er een hoogwatervluchtplaats voor dieren aangelegd die later in de herfst wordt ingeplant, er zijn poelen aangelegd voor de kamsalamander en ooibos kan weer ontwikkelen.

0  reacties